""""""""""""""""                                                                              """"

Hier kunt u de laatste albums bekijken

Beste jongeren,

Allereerst onze complimenten en dank voor jullie duidelijke en eerlijke brief.
Laten we vooropstellen dat ook wij, als "ouderen in de gemeente" regelmatig dezelfde vragen hebben als jullie. En er geen pasklare antwoorden op hebben. Maar we zullen proberen jullie vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden:
We snappen dat jullie het druk hebben en dat de kerk niet altijd prioriteit heeft. Soms is het voor ons niet anders. Maar we hebben wel gemerkt dat juist het uurtje naar de kerk gaan en samen met andere gemeenteleden een dienst mee te maken je structuur en rust geeft waar je zo naar verlangt.
Dat je even aan jezelf toekomt en je door te luisteren, te bidden en te zingen weer energie krijgt voor de komende drukke week.
De basis van geloven in God, is vertrouwen op God. God is goed en God is Liefde! Hij heeft alles goed geschapen en Hij wil een relatie met ons mensen.
De vraag waarom er vervelende dingen in je leven gebeuren is een lastige. We weten allemaal dat we te maken krijgen met tegenslag. God heeft ons ook niet beloofd dat dat niet zo zou zijn. Maar hij heeft wel beloofd om te zorgen dat je de kracht krijgt om er mee om te gaan. We hebben best wel voorbeelden uit ons eigen leven en uit de Bijbel die we graag eens met jullie bespreken. In deze tijd komen er ontzettend veel dingen op ons af, dat kan je best in de war brengen. Daarom is het zo goed om dit samen te bespreken, te beleven en zo elkaar vast te houden en te inspireren.                        Jullie vragen je af waarom mensen lelijk tegen elkaar doen, of oneerlijke dingen zeggen of doen. En of mensen die de Bijbel kennen anders zijn dan andere mensen. Nou, lelijk tegen elkaar doen bestaat al vanaf het begin van de Bijbel. Dat was vroeger dus niet anders. De hele Bijbel staat vol met voorbeelden daarvan. En waarom? Omdat veel mensen toch vaak vooral aan zichzelf denken en willen zorgen dat het met henzelf goed gaat. Dat hun gedrag nadelig is voor anderen interesseert ze niets. En mensen die de Bijbel kennen verschillen daarin helaas niet van andere mensen.
Wat ze anders maakt is dat ze bij twijfel vaak terug gaan naar de basis: de Bijbel als een soort houvast. Daarin staan richtlijnen die we van God hebben gekregen over hoe we met elkaar om moeten gaan. En door daar samen uit te lezen, van te zingen en er van door te vertellen proberen we met elkaar de wereld een beetje mooier te maken.
We moeten als christenen dus kritisch zijn in wat je aanhoort en waar je aan meedoet en daarmee moeten we elkaar helpen. Soms zijn preken ook wel erg moeilijk; ook voor ons als volwassen mensen. En zeker als ze wat langer duren dwalen ook onze gedachten af. Maar er worden ook regelmatig dingen gezegd waar je wel iets aan hebt, waarvan je denkt: "oh ja, daar kan ik in het dagelijkse leven wel iets mee". Wat betreft de muziek in de kerk moeten jullie je realiseren dat we zondags mensen van verschillende leeftijden  in de kerk hebben, ouderen die juist psalmen en gezangen met het orgel mooi vinden en jongeren die liever zingen met het Combo. We moeten dus rekening houden met elkaar en het een beetje eerlijk verdelen.
Tot slot: ook wij weten niet hoe het eeuwige leven er uit ziet. Dat kan ook niemand je vertellen.
Maar wij geloven wel dat onze ziel na de dood welkom is bij God; op een plek waar we dan geen last meer hebben van pijn of verdriet. Dat geloof geeft ons rust en vertrouwen en dat wensen we ook jullie toe. We hopen dat jullie het op kunnen brengen om elke week toch even dat uurtje rust te pakken om samen met ons de kerkdienst te beleven. Als dat lukt zijn we ook over 20 jaar nog steeds een levendige gemeente.
We wensen jullie veel geloof, hoop en liefde toe in jullie leven en we willen dus graag nog een keer met jullie in gesprek!
Anne Marie de Vries, Nathalie Klein, Joke Knigge, Carina Sturing, Albert Kroeze, Marinus Verkuil en Bert van Maanen.

Gezamenlijke maaltijd zondag 15-5-2022

Bekijk alle foto's