Orgel Orgel

Het orgel in de kerk is gedateerd op 14 april 1879 en is gebouwd door Van Oekelen en zoon uit Haren.
De orgelbouwers Van Oekelen senior en junior hebben in het noorden van Nederland vele orgels gebouwd. De orgels zijn karakteristiek vanwege de warme klank.
Het orgel is in de jaren 1978/79 tijdelijk buiten dienst geweest in verband met restauratie van de windlade. Klaas Bolt (vroeger organist in de St. Bavo te Haarlem) was de adviseur.
De restauratie is uitgevoerd door Mense Ruiter Orgelmakers BV uit Zuidwolde (Gr).
In april 1979 is het orgel weer in gebruik genomen.

De registers van het orgel van links naar rechts:
Windlosser, Prestant 8, Bourdon 16 voet bas, Bourdon 16 voet disc, Salicionaal 8 voet, Holpyp 8 voet, Octaaf 4 voet, Quintfluit 3 voet, Spitsfluit 4 voet, Octaaf 2 vt, Trompet 8, Trompet 8 bas

Aan de achterijde van het orgel hangt een schild met daarop de namen van kerkvoogden en notabelen uit die tijd(1879):

Kerkvoogden:
H. Oostingh, voorzitter
J. Meursing, adm, secr
J. Copinga
P. F. Huls
J.A. Hulshof

Notabelen:
J.C. Gratama Hzn
A.J. Luder
H. Huisingh
G.A. Hoving
H. Hebels
J. Nijenhuis
B. Lambers

Hier kunt u nog wat gegevens over ons orgel te weten komen.

KLIK HIER

datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30