update vluchtelingenhulp Oekraïne 16 april 2022 update vluchtelingenhulp Oekraïne 16 april 2022

De voorbereidingen voor de komst van de Oekraïense vluchtelingen is in volle gang.
We zijn met een grote groep vrijwilligers bezig! De opruimploeg is klaar met het leeghalen van de ruimtes in het kleine Tussendiep.
Volgende week start de schoonmaakploeg. Er worden in totaal vier kamers klaargemaakt en de kleine zaal wordt de gezamenlijke huiskamer.
Er kunnen er ongeveer 17 mensen geplaatst worden. Dit zal rond 1 mei plaats vinden.
Ook hebt u misschien gezien, dat er op het binnenpleintje een douche en was-unit is geplaatst.
Er komt een scheidingswand tussen het grote en kleine Tussendiep. Van de oude kleedkamer wordt een keuken gerealiseerd.
Op deze manier hebben de vluchtelingen hun eigen vertrekken.
De gemeente Borger/Odoorn zorgt voor de bedden en toebehoren. Zij ondersteunen ons goed en geven advies wat betreft de Oekraïense vluchtelingen.
Ook mensen buiten en in onze kerkelijke gemeente helpen en leven op een positieve manier met ons mee! Het aanbod van goederen en hulp is groot.
We kunnen helaas niet alle aangeboden artikelen plaatsen en gebruiken.

Maar wat we wel nodig zijn, dat zijn:
handdoeken, washandjes, keukendoeken, droogdoeken en vaatdoeken.
Wie er nog wat over heeft, mag deze bij
Freek Benjamins, Cor Kornelis of Carina Sturing brengen.

datum en tijdstip 22-05-2022 om 9.30

Hemelvaartsdag