Nieuwsbrief hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne Nieuwsbrief hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Borger-Odoorn.

Door de oorlog in Oekraïne ontvluchten veel Oekraïners hun land en reizen onder meer naar West-Europa om een veilig onderdak te vinden. In Nederland en dus ook in Borger-Odoorn verwachten we de komende tijd veel Oekraïense vluchtelingen.  We gaan er van uit dat de gemeente Borger-Odoorn ons binnenkort zal vragen om vluchtelingen op te nemen voor noodopvang.
Vanuit onze kerkelijke gemeente bekijken we hoe we hulp aan deze mensen kunnen organiseren en faciliteren.
De kans is heel reëel dat opvang voor weken en zelfs maanden zal zijn. Om dit allemaal goed te doen en vol te houden zijn er veel mensen nodig die op één of andere manier iets kunnen en willen bijdragen.

Dat is dan ook het doel van deze brief:We willen/moeten weten of er voldoende draagvlak in onze gemeente is om deze uitdaging op een verantwoorde manier aan te gaan.

De kerkenraad heeft groot vertrouwen in de bereidheid van onze gemeenteleden om bij te springen, op welke manier dan ook.
Wie je ook bent; jong of oud, man of vrouw, een denker of een doener. Jouw hulp is nodig! Sta op! Bel of mail naar één van de mensen van de coördinatiegroep.
Uit onze kerkelijke gemeente zijn al twee gezinnen die concreet woonruimte beschikbaar stellen. Ook stelt de kerkenraad verschillende ruimtes uit Het Tussendiep beschikbaar voor noodopvang.
Om dit in goede banen te leiden heeft de kerkenraad een coördinatiegroep geïnstalleerd. Hierin hebben zitting: Cor Kornelis, Carina Sturing en Freek Benjamins.
Cor:                         06 47310417          corkornelis@outlook.com
Carina:                    06 51468376          carinasturing@icloud.com
Freek:   617203 of 06 13701652          freek.benjamins@gmail.com
De telefoonnummers en e-mailadressen staan op de website, in het kerkblad en worden meegestuurd in een Nieuwsbrief.

datum en tijdstip 22-05-2022 om 9.30

Hemelvaartsdag