update vluchtelingenhulp Oekraïne 16 april 2022 update vluchtelingenhulp Oekraïne 16 april 2022

De voorbereidingen voor de komst van de Oekraïense vluchtelingen is in volle gang.
We zijn met een grote groep vrijwilligers bezig! De opruimploeg is klaar met het leeghalen van de ruimtes in het kleine Tussendiep.
Volgende week start de schoonmaakploeg. Er worden in totaal vier kamers klaargemaakt en de kleine zaal wordt de gezamenlijke huiskamer.
Er kunnen er ongeveer 17 mensen geplaatst worden. Dit zal rond 1 mei plaats vinden.
Ook hebt u misschien gezien, dat er op het binnenpleintje een douche en was-unit is geplaatst.
Er komt een scheidingswand tussen het grote en kleine Tussendiep. Van de oude kleedkamer wordt een keuken gerealiseerd.
Op deze manier hebben de vluchtelingen hun eigen vertrekken.
De gemeente Borger/Odoorn zorgt voor de bedden en toebehoren. Zij ondersteunen ons goed en geven advies wat betreft de Oekraïense vluchtelingen.
Ook mensen buiten en in onze kerkelijke gemeente helpen en leven op een positieve manier met ons mee! Het aanbod van goederen en hulp is groot.
We kunnen helaas niet alle aangeboden artikelen plaatsen en gebruiken.

Maar wat we wel nodig zijn, dat zijn:
handdoeken, washandjes, keukendoeken, droogdoeken en vaatdoeken.
Wie er nog wat over heeft, mag deze bij
Freek Benjamins, Cor Kornelis of Carina Sturing brengen.

opvang vluchtelingen opvang vluchtelingen

Beste mensen,

We kunnen nu dus gaan beginnen met het Tussendiep geschikt te maken voor bewoning.

De gemeente Borger/Odoorn wil graag dat we deze klus voor 1 mei geklaard hebben.

Er is dus in korte tijd veel werk te verzetten!

Als coördinatiegroep hebben we eerst drie ploegen opgezet: een opruimploeg, een schoonmaakploeg en een interieurploeg.

Het is dus mogelijk dat er de komende tijd hulp van u gevraagd wordt, want vele handen maken licht werk!

In een later stadium zal er ook nog andere hulp nodig zijn, maar eerst moeten we praktisch aan de slag.

U hoort nog van ons!

Vriendelijke groet, Freek Benjamins, Cor Kornelis en Carina Sturing.

Nieuwsbrief hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne Nieuwsbrief hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Borger-Odoorn.

Door de oorlog in Oekraïne ontvluchten veel Oekraïners hun land en reizen onder meer naar West-Europa om een veilig onderdak te vinden. In Nederland en dus ook in Borger-Odoorn verwachten we de komende tijd veel Oekraïense vluchtelingen.  We gaan er van uit dat de gemeente Borger-Odoorn ons binnenkort zal vragen om vluchtelingen op te nemen voor noodopvang.
Vanuit onze kerkelijke gemeente bekijken we hoe we hulp aan deze mensen kunnen organiseren en faciliteren.
De kans is heel reëel dat opvang voor weken en zelfs maanden zal zijn. Om dit allemaal goed te doen en vol te houden zijn er veel mensen nodig die op één of andere manier iets kunnen en willen bijdragen.

Dat is dan ook het doel van deze brief:We willen/moeten weten of er voldoende draagvlak in onze gemeente is om deze uitdaging op een verantwoorde manier aan te gaan.

De kerkenraad heeft groot vertrouwen in de bereidheid van onze gemeenteleden om bij te springen, op welke manier dan ook.
Wie je ook bent; jong of oud, man of vrouw, een denker of een doener. Jouw hulp is nodig! Sta op! Bel of mail naar één van de mensen van de coördinatiegroep.
Uit onze kerkelijke gemeente zijn al twee gezinnen die concreet woonruimte beschikbaar stellen. Ook stelt de kerkenraad verschillende ruimtes uit Het Tussendiep beschikbaar voor noodopvang.
Om dit in goede banen te leiden heeft de kerkenraad een coördinatiegroep geïnstalleerd. Hierin hebben zitting: Cor Kornelis, Carina Sturing en Freek Benjamins.
Cor:                         06 47310417          corkornelis@outlook.com
Carina:                    06 51468376          carinasturing@icloud.com
Freek:   617203 of 06 13701652          freek.benjamins@gmail.com
De telefoonnummers en e-mailadressen staan op de website, in het kerkblad en worden meegestuurd in een Nieuwsbrief.

datum en tijdstip 22-05-2022 om 9.30

Hemelvaartsdag