Nieuwsbrief aangepaste versie kerst 2021 Nieuwsbrief aangepaste versie kerst 2021
Dinsdag 21 dec.  2021

Beste gemeenteleden,

Naar aanleiding van de persconferentie  18 dec. 2021 heeft het moderamen maandagavond een overleg gehad over de diensten rondom de Kerstdagen.

Laat ik beginnen om u mee te delen wat de adviezen zijn van de landelijke PKN: kerken worden dringend verzocht om kerkdiensten digitaal uit te zenden, alleen in uitzonderlijke gevallen (bijv. Kerst) met max. 50 personen. Deze adviezen gelden t/m 14 jan. 2022.

Met pijn in ons hart en nadat we elkaars standpunten goed doorgesproken hadden, zijn we tot het volgende besluit gekomen.

Voor beide Kerstdagen worden er max. 35 personen uitgenodigd en we gaan weer beperkt zingen. Daarna zullen de diensten weer alleen online te volgen zijn.

Dhr. Bert van Maanen stuurt opnieuw uitnodigingen waarop u kunt reageren. (zie hieronder). Het is aan u zelf om de beslissing te maken om wel/niet naar de kerk te komen.

Een herziene uitnodiging  voor de Kerstdagen
Uitgangspunten bij deze herziene uitnodiging:
  1. Alle zich eerder aangemelde gemeenteleden, die uitgenodigd willen worden, worden uitgenodigd maar er is plaats voor 35.
  2. Van de 147 aangemelde gemeenteleden kunnen er echter maar 70 naar één Kerstdienst ( 35 op 1ste en 35 op 2de Kerstdag )
  3. We gebruiken het uitnodigingssysteem anders en dus moet u voor de Kerst niets op uw dashboard veranderen.( niet inloggen )

Hoe organiseren we dit met het uitnodigingssysteem wat we met Kerst anders gebruiken:
  1. We laten het systeem n.l. meer uitnodigen als we kunnen toelaten ( bij 35 wordt het systeem stop gezet, snel reageren dus )
  2. Voor 1ste Kerstdag nodigen we op 21 december alle zich eerder met “kom wel” aangemelde gemeenteleden uit. ( 70 )
  3. Als u naar de kerk wilt op 1ste Kerstdag moet u opnieuw snel reageren met “kom wel”, het liefst al op 21 december
  4. Degene die te laat reageren voor 1ste Kerstdag nodigen we op 22 of 23 december opnieuw uit voor 2de Kerstdag.
  5. Als u 2de Kerstdag naar de kerk wilt moet u dus opnieuw snel reageren. ( nog sneller wellicht! )
  6. Als u, gezien de omstandigheden, af ziet om met de kerstdagen naar de kerk te gaan graag z.s.m. afmelden met “kom niet”

Ik wil eindigen met een citaat van ds. de Reuver:

Ds. Rene de Reuver, scriba PKN, eindigt zijn kerstboodschap 2021 met het volgende lied  “Hoe diep ook het duister…..”

De toekomst is aan God. Het kerstkind staat daar garant voor. Hij deelt ons leven, tot in de dood. Sytze de Vries heeft dat prachtig verwoord:

Hoe diep ook het duister waarin Hij verschijnt,
zijn ster aan de hemel heeft alles omlijnd.
Hij is ons tot lichtbron in donkere nacht.
Het zonlicht van Pasen wint hier al aan kracht! (Lied 503:4, Sytze de Vries)

Het moderamen wenst u allen, ondanks alles, gezegende kerstdagen, vol perspectief en een voorspoedig 2022 met veel lichtpuntjes.

Vriendelijke groeten, Adri v.d. Schoot

datum en tijdstip 16-01-2022 om 09:30