Nieuws uit het "kleine Tussendiep" Nieuws uit het "kleine Tussendiep"
17 juni 2022

Op dit moment verblijven er 13 Oekraïense vluchtelingen in het Tussendiep.
Rond 9 mei kwamen de eerste vier vluchtelingen aan, een gezin met een jongetje van 5 jaar oud en een vriend.
Daarna drie studenten uit Nigeria, zij waren net in de Oekraïne, toen de oorlog daar uitbrak, daarom mochten zij ook als vluchteling in de bus naar ons land.
Even later arriveerden er ook een moeder en twee zoons met een hondje.
Vorige week kwam er nog een gezin aan met een jongetje van vier jaar oud.
Alle kamers zijn nu bezet!
Het is goed om te kunnen vertellen, dat de vluchtelingen het heel fijn vinden in Nieuw Buinen en ze zijn erg dankbaar voor alles wat er voor hen gedaan wordt. Ze voelen zich echt al een beetje thuis hier!
Maandag 20 juni starten er zelfs al drie mannen met een baan. Het vierjarige jongetje heeft in 2 dagen leren fietsen en het vijfjarige jongetje heeft al meegedaan met het kaboutervoetbal. Ook spelen de kinderen fijn samen!
Het koken in de gezamenlijke keuken gaat prima en er wordt veel van de ruimte gebruik gemaakt.
Freek, Cor en ik hebben fijn samengewerkt met z’n drieën aan deze bijzondere opdracht, om de opvang van vluchtelingen voor te bereiden en het hele gebouw in orde te maken voor mensen die huis en haard hebben verlaten om hen een veilig onderkomen te geven.
Natuurlijk hadden we dit nooit kunnen doen zonder hulp van jullie allemaal! Het vele meeleven, meedenken en meehelpen dat is ook voor ons van grote waarde geweest! Wat fijn dat we deel mogen uitmaken van zo’n warme, positieve gemeente! Een gemeente die middenin de maatschappij staat, hier actief deel vanuit maakt en inspringt op een actuele noodsituatie.
Onze taak zit er nu op wat betreft de Oekraïense vluchtelingen, we hebben alles overgedragen aan twee managers van de gemeente Borger/Odoorn. Zij behartigen nu het reilen en zeilen van de vluchtelingen. Wel zijn we nog contactpersonen en springen soms bij wanneer het nodig is,
Hartelijke groet,
Freek Benjamins, Cor Kornelis en Carina Sturing.

datum en tijdstip 03-07-2022 om 9.30

datum en tijdstip 10-07-2022 om 9.30