PKN
PKN Gemeente Nieuw Buinen, Buinerveen en Drouwenermond
 
Catechisaties en groepen

Catechisaties en groepen

We noemen het 5 x 45. Vijf maal vijfenveertig minuten met elkaar praten en bezig zijn over de kerk, over het geloof, over de Bijbel, over de zin en onzin van al die verhalen, over bidden en waarom we dat zo vaak doen in de kerk, over de social media en wat je daarmee kunt als het om geloven gaat, over van alles en nog wat dus en uiteindelijk juist ook over die dingen, waar jullie het zelf graag over willen hebben.

De dominee en jeugdouderling geven leiding aan de groepen die zijn ingededeeld naar aanleiding van de klassen op de middelbare school. Twee maal in het jaar ontvangen jongeren in onze gemeente een uitnodiging voor een blok van vijf bijeenkomsten.
 

Voor wie de 5x45 is ontgroeid wordt bij voldoende belangstelling een geloofscursus aangeboden. In deze cursus wordt verdieping geboden naar aanleing van de grote thema's uit het christelijk geloof. Aan het eind van de cursus is er voor de deelnemers ruimte om openbare belijdenis van het geloof af te leggen.

Voor iedereen die graag wil blijven praten over alles wat met gelovig in het leven staan te maken heeft, is de gespreksgroep 25/55 in het leven geroepen. Deze groep wordt geleid door de predikant en behandelt thema’s die door de deelnemers zelf worden aangedragen.

terug
 
 
 

Inloggen

Kerkdienst afgelast ivm coronavirus, geen samenkomst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 09:30
meer details

Heilig avondmaal de Wanne
datum en tijdstip 09-04-2020 om 15:30
meer details

Witte donderdag, Lopend Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
meer details

Goede vrijdag
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
meer details

 
Kerkdienst gemist
 
Kerk in actie 
 
Protestantse kerk
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.