Van de kerkrentmeesters Van de kerkrentmeesters
Van de Kerkrentmeesters
december 2019
Beste lezers,
Hier weer een aantal berichten van de kerkrentmeesters.

1. Kerkbalans 2020.
    (Onder de noemer kerkbalans valt: Actie kerkbalans, de solidariteitsheffing en de eindejaarscollecte.)
    Klaar voor Kerkbalans 2020
    De voorbereidingen voor Actie Kerkbalans zijn weer in volle gang.
    Met het thema ‘Geef voor je kerk!’ werken we volop aan de campagne voor 2020.
    Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de kerk.
    Vandaar dat we elk jaar al onze gemeenteleden om een vrijwillige bijdrage vragen.
    Een noodzakelijk verzoek, want de inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk.
    Tussen 18 januari 2020 en 1 februari 2020 ontvangt u daarom een brief met het verzoek om bij te dragen.
    We hopen dan ook dat we weer op u mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen.
    Alvast bedankt namens de kerkrentmeesters.

2. Erfenis.
    Weer heeft een overleden gemeentelid via testament het grootste deel van zijn nalatenschap geschonken aan onze gemeente.
    Het betreft een aanzienlijk bedrag.
    Uiteraard zijn wij hiervoor zeer dankbaar.
    De gelden zijn per testament bestemd voor het aanwenden voor de gemeente zelf, specifiek voor het beschikbaar maken van de kerkelijke gebouwen voor duurzame verwarming anders dan door gasverwarming.
    De kerkenraad heeft op advies van de kerkrentmeesters deze erfenis aanvaard, zodat de executeur-testamentair het afwikkelen van deze erfenis in gang kan zetten.

3. Deze foto van Onbekende auteur is gelicentieerd onder CC BY-SA
    Beamer etc.
    Op advies van Johnny Breider is besloten een nieuwe beamer aan te schaffen.
    De oude beamer geeft inmiddels te weinig lichtopbrengst, n.l. ongeveer 2800 lumen. Een nieuwe zou een lichtopbrengst geven van 5000 lumen. De oude kan als een vaste opstelling in het tussendiep gebruikt gaan worden.
    Ook is eveneens op zijn advies besloten een nieuw presentatie systeem te kopen. Hiermee kunnen de presentaties veel sneller gemaakt worden en kan zelfs tijdens de dienst nog iets worden gewijzigd, b.v. kan een ander lied worden ingevoegd. Het scheelt een heleboel plakken en knippen.

4. Tussendiep.
    Op de afgelopen vergadering hebben wij ons afgevraagd wat we in de toekomst precies willen met het. Er zijn een aantal mogelijkheden, waarbij wij een visie voor de toekomst moeten ontwikkelen. Wij hopen dat wij hierbij wat zullen hebben aan de mogelijke ideeën die we in de ideeënbus zullen vinden. Voorts er  gesproken over het renoveren van het dak van de kleine zaal.

5. Bonnetjes.
    Aan de penningmeester Marjolein wordt soms vaak gevraagd waarom zij bonnetjes minder snel uitbetaalt dan haar voorganger. Zij betaalt ongeveer 1 maal per maand uit. Wij vinden dit zeer acceptabel.

Jan van Noortwijk
(secretaris)