Uit de gemeente Uit de gemeente

ZIEKENBERICHT

Alles - ik bedoel het gewone leven – komt voor de meeste mensen weer op gang. De scholen zijn weer begonnen, universiteiten hebben hun academische jaar geopend en a.s. zondag 15 september vieren wij Startzondag. Dan gaat ook het nieuwe kerkelijke seizoen (dat is wat anders dan het kerkelijk jaar) van start.

Er zijn gemeenteleden, en mensen in onze families en vriendenkringen, waarvoor het gewone leven iets lijkt uit het, soms verre, verleden. Voor zover het gemeenteleden betreft en wij op de hoogte zijn van hun wel en wee en ze toestemming hebben gegeven hier hun naam te plaatsen volgen hier hun namen.  Het geeft ons gelegenheid op gepaste wijze, een kaartje doet altijd goed, mee te leven met de zieken en hun families.

Mevr. Jolanda Grooters te Buinerveen en haar gezin bereiden zich voor op afscheid nemen van elkaar en voor Jolanda, van het leven.

Dhr. de Beer, Parklaan 82, 9521 GD Nieuw-Buinen werd in Groningen geopereerd, nadat er uitvalsverschijnselen zijn geconstateerd. De operatie is goed verlopen, maar heeft niet de verbetering gebracht waar op werd gehoopt. De toekomst ziet er opeens anders uit.

Mevr. Smid-Topper van het Noorderdiep werd de afgelopen periode enkele keren met spoed opgenomen en de laatste keer ook behandeld, in het ziekenhuis in Emmen. Hoe moeilijk het ook is, mw. Smid zal het voortaan rustig aan moeten doen. Terwijl ik dit schrijf zie ik haar fietsen, voor het raam van mijn studeerkamer langs.

Mevr. Koops uit de Noorderborg is gevallen. Na een periode in het ziekenhuis verblijft ze nu ter revalidatie in De Etgaarde 1, kamer 117, 7861 BT Oosterhesselen. Mevrouw Koops mist Nieuw-Buinen en de mensen om haar heen. Wat is het fantastisch te merken dat haar buren wekelijks op bezoek komen! Echt waar: engelen bestaan.
Dhr. Fré Blaakmeer, onze ouderling-kerkrentmeester uit Tweede Exloërmond onderging, gepland, een ingreep in het ziekenhuis. Deze dagen is het spannend of er een vervolg behandeling nodig is.

Dhr. K. Ensing, De Wanne 67, 9521 BC Nieuw-Buinen, werd met spoed opgenomen en een nachtje ter observatie vastgehouden in het Refaja ziekenhuis. Zelf zegt hij: ‘Alles wel hoor. Niks aan de hand’, en heeft zijn gewone gang weer opgepakt. Hij heeft geluk: enkelen van zijn kinderen en kleinkinderen staan dag en nacht voor hem klaar.

Mevr. Nieman-Drenth uit de Wanne was opgenomen in de Horst in Emmen, waar ze op 10 augustus is overleden. Zie elders in dit blad voor een klein in memoriam.

De heer Anne Dijkhuis van het Dwarsdiep is, na een periode van afnemende gezondheid en een korte ziekenhuisopname, thuis overleden op 12 augustus. Ook voor hem een kort in memoriam elders.

Enkele gemeenteleden zijn verhuisd, omdat ze voortaan meer zorg nodig hebben dan in Nieuw-Buinen gegeven kan worden:
Mevr. R. Mik – de Vries is verhuisd naar de Heggenrank, Willem Diemerstraat 7, kamer 407, 9581 AG Musselkanaal. Ze heeft het goed, de kinderen bezoeken haar zeer trouw en toch is het ook moeilijk.

Dhr. K Noordhoek verhuisde al enige maanden terug naar De Beukenhof, kamer 28, Beukenhof 1, 9581 DH Musselkanaal.

Alle zieken, ook wie hier niet met naam en toenaam zijn genoemd, mensen die vanwege ouderdomsklachten moesten verhuizen of ter revalidatie zijn opgenomen en vooral de mensen die zich voorbereiden op afscheid nemen van elkaar en van het leven en de mensen die achter zijn gebleven na een overlijden, bidden we Gods liefdevolle nabijheid toe.

Jezus onze Heer kende lijden en dood. Hij ging ons voor langs de weg die elk mens eens zal gaan. Door de dood naar een hereniging met de Schepper. Ieder die God liefheeft mag daarop vertrouwen. Voor wie ziek zijn bidden we om kracht. Kracht voor genezing, volledig herstel waar mogelijk.  Kracht om te leren omgaan met blijvende klachten of een naderend einde aan het leven voor wie genezing niet is weggelegd.

datum en tijdstip 20-10-2019 om 09:30

datum en tijdstip 27-10-2019 om 09:30