PKN
PKN Gemeente Nieuw Buinen, Buinerveen en Drouwenermond
 
Uit de gemeente Uit de gemeente

Ziekenbericht
Een maand met veel zieke gemeenteleden.
Eerst de namen van wie op het moment dat ik dit bericht schrijf ziek zijn – altijd geldt: voor zover wij weten:
Mw. Jolanda Grooters uit Buinerveen. Na een lange tijd van ‘onverklaarbare’ klachten blijkt Jolanda zeer ernstig ziek te zijn.
Mw. Margriet Schuil-Orsel is door lichamelijk ongemak tijdelijk niet actief.
Dhr. Schipper ondergaat kuren, omdat een oude ziekte de kop opsteekt.
Dhr. Loman wacht op een oproep uit het ziekenhuis. Er staat hem een operatie te wachten.
Mw. Mik kon, na een dubbele operatie, na haar ziekenhuisopname nog niet naar huis. Ze revalideert in Veenkade te Veendam.
Over mw. Minie Boes maken we ons zorgen vanwege diverse ouderdomsklachten. Mw. Boes is ‘verhuisd’ naar het Altingerhoes in Westerbork.
 
Gelukkig zijn sommigen herstellend:
Mw. Wolters-Gerrijts kwam zo lelijk ten val dat haar arm brak en een week na de val toch nog een operatie nodig was.
Dhr. Jan van Noortwijk werd in Emmen geopereerd en moet het nog rustig aan doen. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed.
Mw. Trijn Smid-Topper ging met de ambulance plotseling naar het ziekenhuis. Gelukkig mocht ze na een paar dagen observatie en na bijstelling van medicatie weer naar huis.
Dhr. Piet Sikkens, die heel veel jaren ongelooflijk veel werk voor onze gemeente heeft verzet, leeft met een vrij spontaan gebroken arm in een spannende tijd. Er wordt onderzoek gedaan naar de reden van de breuk.
 
Er zijn meer mensen ziek. Sommigen chronisch, waardoor het voor de omgeving bijna ‘gewoon’ wordt. Maar leven met beperkingen, vanwege chronische ziekte of de nasleep van kanker, is en blijft, voor wie ermee te maken heeft, zoeken naar wat kan – en rekening houden met. Soms valt het niet mee de moed erin te houden.
 
Dat geldt zeker ook voor wie psychisch ziek zijn: mensen met een depressie, met angsten en fobieën, met wanen. Ook voor de naasten, huisgenoten, ouders en kinderen van de patiënten is het leven zwaar.
 
Vaak hebben gezonde mensen er geen idee van hoe groot de betekenis is van een vriendelijk woord, een kaartje of een bezoekje – uit meeleven (niet uit nieuwsgierigheid!).
Er voor elkaar zijn, als leden van de gemeente van Christus, betekent ook dat we ‘zien’ wie er niet zijn. Dat we aandacht besteden, onderling, aan wie een arm om de schouder nodig hebben.
 
In de afgelopen maand zijn twee mensen, na ziekte, overleden. Hier noemen we de namen van
Marja Verkuil. Marja stond in de vorige kerkbode tussen de ernstig zieke gemeenteleden. Ze overleed op 4 mei 2019 aan een agressieve vorm van kanker.
Aukje Koetse was heel kort ziek – dat wil zeggen, naast de chronische MS waar ze al 30 jaar onder leed. Wat precies haar fataal geworden is weten we niet – in combinatie met de MS was haar leven niet bestand tegen de flinke ontsteking, ergens in haar lichaam. Aukje overleed op 3 mei 2019.

Alle mensen die ziek zijn
Alle mensen die lijden
Alle mensen die rouwen
En ieder die naast hen staat
Wensen we Gods troostende nabijheid toe
Met woorden van Psalm 121: 2
Mijn hulp komt van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft
 
Ds. Anneke Wouda
 

 
 
 

terug
 
 
 

Inloggen

Afscheid kinderdienst
datum en tijdstip 23-06-2019 om 09:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2019 om 09:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 07-07-2019 om 09:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-07-2019 om 09:30
meer details

 
Kerk in actie 
 
Protestantse kerk
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.