PG Nieuw-Buinen hijst de regenboogvlag

Leden van het moderamen hijsen een Regenboogvlag bij de kerk van de Protestantse gemeente Nieuw-Buinen, Buinerveen en Drouwenermond aan de Kerklaan in Nieuw-Buinen. Met deze vrolijk wapperende vlag neemt de protestantse gemeente afstand van de Nashville verklaring.

Onze gemeente wil nadrukkelijk een inclusieve gemeente zijn. Dat is een gemeente waarin ieder die zich kind van God weet - en ieder die daaraan twijfelt - welkom is om te delen in de liefde van God. Arm en rijk, ziek en gezond, zeer begaafd of zeer beperkt, blank en bruin, man en vrouw en ieder daartussen, homo en hetero, ...  Elk mens vertegenwoordigt één van de kleuren van de Regenboog. Niemand kan gemist worden, want zonder geel of groen of rood is een regenboog geen regenboog.

Een inclusieve gemeente oefent een veilige plek te zijn. Ondanks dat meningen kunnen verschillen houden we elkaar vast en we respecteren elkaar. Zo leren we van elkaar en ervaren wij Gods liefde.

Namens het moderamen,

Ds. A. Wouda