Uit de pastorie Uit de pastorie

Lieve mensen,
En opnieuw hebben jullie ons massaal verrast, door jullie aanwezigheid in de kerkdienst op 7 juli jl., waarin wij een zegen over ons huwelijk hebben gekregen en het feestje na afloop. Hans en ik kijken er met grote vreugde op terug – met dank aan ds. Janneke Middeljans, met dank aan familie Gerrard Wubs die e.e.a. zeer goed hebben verzorgd. En met dank aan de mensen die het geheim hebben bewaard. Jullie hebben ons verrast met kaarten, bloemen, heerlijke honing en andere attenties. Dank jullie wel!

Wat hebben wij in een jaar tijd ongelooflijk veel met elkaar meegemaakt. Fijne contacten met de beroepingscommissie en daarna met de kerkenraad en de gemeente. Met de mensen die in en rond de pastorie fantastisch werk hebben verricht. Afscheid van Sexbierum op 7 oktober en intrede hier op 21 oktober. De snel afnemende gezondheid van Dieuwke, haar overlijden op 4 december en het afscheid en de begrafenis op 11 december. En dan de zegening over ons huwelijk. Steeds waren jullie warm en betrokken om ons heen. Ik word er stil van.

Bijzonder vinden wij het, dat het daarnaast heel goed mogelijk blijkt onze vakantie thuis te vieren. Zo warm u om ons heen staat bij vreugde en verdriet, zo kunt u ons met rust laten als we vrij zijn. We hebben genoten van
de plek en de rust in en om ‘ons’ huis, de tuin en haar vruchten, de schaduw van hoge bomen. Het was ook nodig jonge aanplant met regelmaat te begieten. Dat vroeg om onze aanwezigheid. Als één van jullie trouwens iemand weet die verstand heeft van een het slaan van een put of aanboren van een wel, zodat we niet met leidingwater hoeven te sproeien zouden we dat zeer op prijs stellen.

Er staat een nieuw, nu volledig, seizoen voor de deur. Het kennismaken gaat langzaam door. Nu er meer reguliere dingen bij komen gaat dat niet vlug meer. Hebt u of heb jij een goed idee, over wat er in de gemeente kan of zelfs zou moeten gebeuren: laat het weten. Hebt u behoefte aan bezoek: bel mij of iemand die het doorgeeft, a.j.b.. Zondag a.s. vragen we in de kerkdienst om een zegen over het werk dat we ons voornemen te doen en de mensen die het uitvoeren. Bidt u ook thuis voor onze gemeente en de mensen die zich ervoor inzetten? Dat we elkaar tot zegen mogen zijn – en dat we als gemeente en gemeenteleden tot zegen mogen zijn in onze dorpen. Dat het leven hier voor iedere inwoner goed mag zijn en goed mag blijven.

Een warme groet van
ds. Anneke Wouda,
ook namens ds. Hans Jonker.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 09:30

Jeugddienst