Uit de pastorie Uit de pastorie

Terwijl we genieten van een prachtige bloesemboom en bloeiende Magnolia, terwijl ik samen met een goede collega een werklunch geniet, komt het  verbijsterende bericht binnen dat in één van de gezinnen van mijn broers en zussen nu, zeer plotseling, één van de kinderen levensbedreigend ziek is.
Gisteren zei ik het tijdens een kennismakingsbezoek: hoe kwetsbaar leven is. Vandaag zijn we er in onze eigen familie weer mee geconfronteerd. En wij zijn de enigen niet, ik hoor het ook om me heen.

Hoe bijzonder is het, dat zolang we gezond van lijf en leden zijn, we nauwelijks stilstaan bij het wonder van leven en een goed functionerend lijf. Wat is een lichaam een prachtig en uiterst complex samenspel van miljoenen cellen. Wat een wonder dat die cellen zo vaak, zo goed op elkaar staan afgestemd dat ze een gezond lichaam en een gezonde geest vormen. Wat een groots wonder, dat het zo vaak zo goed werkt. Laten we dankbaar zijn voor elke gezonde dag die we beleven.
Als er beperkingen zijn of komen ontdekken we de veerkracht- en als je geluk hebt ook het herstel vermogen- van  het menselijk lichaam. Ik ben zeer onder de indruk van het werk van onze Schepper. Voor mij maakt het geen verschil, of het scheppingswerk in 6 dagen van 24 uren, zoals wij de tijd zijn gaan tellen, is verricht, of dat er miljoenen jaren van ontwikkeling zijn verstreken eer de mens tot leven werd gewekt. In de Bijbel staat immers: bij God is 1 dag als duizend jaren en duizend jaren als een dag. Zo ervaar ik het leven, en sta ik er af en toe bij stil.
De Pastorie wordt ondertussen steeds meer ons huis. Morgen ‘maken we buurt’ met onze buren. We werken hard in de tuin – vanuit de gemeente zijn er gelukkig nog vrijwilligers die helpen het achterstallige onderhoud uit te voeren: als alles goed gaat ligt straks ook de grasmat aan de Noord- en Westzijde er weer piekfijn bij. We genieten van de royale tuin! Ook van het werk dat erin moet gebeuren. Toch hopen we ook dat niet alle vrije tijd erin opgaat. Enkele mensen, die zonder verplichtingen over en weer - af en toe het gras willen maaien, wat snoeiwerk willen doen of eens een kar met tuinafval naar de stort willen brengen zouden welkom zijn. Voor het laatste hebben wij geen materiaal. Stekjes van bodembedekkers zijn ook zeer welkom
Wij voelen ons thuis, dankzij zoveel warme mensen om ons heen. Dankzij fijne kennismakingsbezoeken. De teller staat op 47 afgelegde bezoeken – van de ongeveer 319. Mocht er aanleiding zijn niet op je / uw beurt te wachten – omdat er ziekte is of andere spanningen: neem gerust even contact op. Dan komt u hoger op de lijst. Ben ik al geweest, maar is de situatie veranderd waardoor een bezoek op zijn plek is: ook dan geldt: bel a.j.b. even.
Voor nu, een hartelijke groet vanuit de werkkamer op Noord-West,
          ds. Anneke

datum en tijdstip 26-05-2019 om 09:30