Ingezonden Ingezonden
Wat staat er op stapel voor 2020?

In de maak zijn
- Een kennismakingsavond voor mensen die nieuw in de gemeente zijn. We denken aan de mensen die de afgelopen 2 jaar in ons ledenbestand zijn opgenomen. Dat kan zijn door verhuizing naar onze dorpen, maar ook dat er een bewuste keus gemaakt is voor onze gemeente. Woon je hier net iets langer dan twee jaar en denk je: dat lijkt me leuk! Schroom dan niet om ook te komen. Datum, plaats en verdere wetenswaardigheden zijn nog niet bekend.
- Een gespreksgroep over het boek: Van God spreken. Een filosoof/theoloog en een van zijn geloof gevallen journalist met elkaar in gesprek over moeilijke thema’s die we allemaal kennen: de zonde, schepping, genade, samenstelling van de Bijbel, laatste oordeel. De journalist liet zich dopen, toen hij ontdekte dat je anders naar die moeilijke thema’s kunt kijken dan hoe hij het als kind had geleerd: ‘Zo zit het jongen. Zo is het gewoon.’ In het boek wordt geoefend met onder woorden brengen van hoe je er zelf over denkt en luisteren naar hoe anderen erover denken. Auteurs zijn ds. Wouter Slob en Job van Schaik.
- Maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten voor (jong) volwassen gemeenteleden; zeg tussen 25-40 jaar. We denken aan een vaste avond in de maand, bijvoorbeeld de laatste woensdag, zodat je er in je drukke leven rekening mee kunt houden. De bijeenkomst gaat altijd door, ook als er maar drie mensen komen. Ik bereid een programmaatje voor, maar wat jullie inbrengen krijgt voorrang. In gesprek met onze classispredikant vertelde hij dat het belangrijk is dat deze groep gemeenteleden elkaar goed, beter leert kennen. Ik werk er graag aan mee en verheug me erop! De leeftijdsgrens is niet hard, bedoeld als een richtlijn.

Wat er al is en gewoon doorgaat
- 18+ gespreksgroep voor jongvolwassenen tot ongeveer 25 jaar. De gespreksonderwerpen verschillen niet wezenlijk met die van de gespreksgroep over het boek: van God spreken. Het grote verschil is dat deze gemeenteleden niet zijn opgegroeid met: ‘Zo is het gewoon’ en geen dwang ervaren bij kerkgang en geloven. Ze zijn nieuwsgierig uit zichzelf en hebben bijna altijd goede voorbeelden thuis: actief betrokken ouder(s). Dat laatste is geen voorwaarde om welkom te zijn; nieuwsgierigheid wel.
- Een belijden-is-doen-groep. Ongeveer 7 mensen zijn zo met elkaar in gesprek over kerk – gemeente - Bijbel en geloof, dat ze in het voorjaar belijdenis van hun geloof af kunnen leggen. Sommigen weten al dat ze dit gaan doen, een ander aarzelt nog.

Dit alles is er naast het jeugdwerk, met W4You (club) en huiscatechese met de jeugdouderlingen
Stel je voor
- Je bent bij de kerk betrokken, maar nooit gedoopt. Of je zou graag betrokken willen zijn, maar je bent dat nou één keer niet, omdat je ouders het niet gelovig zijn of waren. Dan kan het zijn dat je misschien toch wel graag gedoopt wilt worden, om er helemaal bij te horen of om het teken van Gods verbondenheid met jou te ontvangen. Dat kan! Neem gerust contact op. Het maakt daarbij niet uit of je 5 jaar bent of 95.

We hopen op een gezegend 2020, voor ieder persoonlijk en voor de gemeente. Ds. Anneke Wouda

Kerk, school, gezinsdienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09:30