Kerkrentmeesters Kerkrentmeesters

Kerk balans/ Vrijwillige Bijdrage

De vaste vrijwillige bijdrage is van groot belang om de kerk financieel te dragen. Van ieder gemeentelid met een eigen inkomen wordt een bijdrage naar draagkracht verwacht.
Jaarlijks, in de maand januari wordt hiervoor de actie kerk balans gehouden.

U wordt er op attent gemaakt dat een niet onbelangrijk bedrag moet worden afgedragen aan overkoepelende kerkelijke organen.
Uw bijdrage aan de kerk is voor de inkomstenbelasting eventueel als gift aftrekbaar.

Eindejaarscollecte

Traditiegetrouw wordt jaarlijks eind november de Eindejaarscollecte gehouden. Deze collecte komt geheel ten goede aan onze eigen gemeenten en dient om de financiële positie van onze kerk gezond te houden.

Solidariteitskas

Vitaal blijven met het oog op de toekomst”

Als protestantse Kerk in Nederland willen we omzien naar elkaar tot steun zijn. Om het goede nieuws te borgen dat wij willen uitdragen. Om -in Zijn naam- handen en voeten te geven aan ons credo: geloof, hoop en liefde.

Gemeenten helpen elkaar

Als gemeente binnen de Protestantse Kerk zijn wij verbonden met gemeenten in andere plaatsen. Vanuit de solidariteitskas helpen we andere gemeenten die tijdelijk een financiële overbrugging nodig hebben. Omdat we solidair willen zijn met onze broeders en zusters in die gemeenten.

Soms lukt het even niet om op eigen kracht voor elkaar te krijgen wat noodzakelijk is om als gemeente vitaal te blijven,  is het nodig om als missionaire gemeente actief te zijn in bijvoorbeeld een oude stadswijk of een nieuwbouwwijk.

Of is er een bijdrage nodig om de jeugd meer bij de gemeente te betrekken.
 Belijdende leden ontvangen jaarlijks een accept giro van €  10,00 als verplichte bijdrage. Uit deze kas wordt o.a. het pastoraat  onder zeevarenden , binnenvaart, doven en studenten betaald.

Voorts kunnen uit deze kas subsidies aan kerkelijke gemeenten worden verstrekt voor de restauratie of verbouw van kerken of verenigingsgebouwen , orgels enz.

Uit dit fonds mochten wij als gemeenten een subsidie ontvangen van
€ 100.000,00 voor de verbouw van de kerk aan de Kerklaan.

datum en tijdstip 25-08-2019 om 09:30

datum en tijdstip 01-09-2019 om 09:30