Bijzondere vieringen Bijzondere vieringen
Door het jaar heen zijn er tal van diensten waarin het net even anders gaat dan op andere zondagen. Soms worden deze diensten ad hoc georganiseerd, door de predikant of in samenwerking met de dienstdenkers, de kinderdienst of de W4U. Een aantal bijzondere diensten staat min of meer vast op de kerkelijke kalender:

Midden - of eind september geven we de aftrap voor het nieuwe seizoen middels een Startdienst, dat om-het-jaar wordt gecombineerd met een startweekend.

In oktober is er ieder jaar een dienst die wordt georganiseerd in samenwerking met de ZWO-commissie.

Op de eerste woensdag in november is het dankdag voor gewas en arbeid. Om 19.30 uur is er een korte dienst waarin we de Heer danken voor alles wat het jaar ons bracht.

Eind november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op deze zondag gedenken we hen die ons zijn voorgegaan.

Dan begint de adventsperiode. Vier zondagen lang leven we toe naar Kerst. De kinderdienst volgt een project en wekelijks wordt er een liturgische schikking gemaakt.

Met Kerst is er op 24 december een Kerstnachtdienst om 21.30 uur. Op 25 december is om 9.30 uur de Kerstmorgendienst, waarin de projecten worden afgesloten.

Op Oudejaarsavond is er om 19.30 uur een dienst waarin we op creatieve wijze terugblikken op het afgelopen kalenderjaar.

Op de laatste zondag van januari is er de Kerk-School-Gezinsdienst. Deze dienst wordt voorbereid in samenwerking met de Baptistengemeente, School 59 en de Klister.

De bevestiging van nieuwe ambtsdragers vindt plaats in een feestelijk dienst op de eerste zondag van februari.

Medio februari of begin maart begint de veertigdagentijd. De kinderdienst volgt een project en wekelijks wordt er een liturgische schikking gemaakt.

Biddag valt jaarlijks op de tweede woensdag in maart. Op deze dag komen we om 19.30 samen om even stil te staan bij het groeiseizoen dat voor ons ligt.

Tijdens de drie dagen van Pasen (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag) is er een ‘Paascyclus’. Telkens is er om 19.30 uur een dienst met een geheel eigen karakter.

Dan volgt een feestelijke periode waarin de kerkelijke hoogtijdagen van Pasen, Hemelvaart en Pinksteren worden gevierd.

Eind juni sluiten we het seizoen af met een dienst waarin de kinderen van groep 8 afscheid nemen van de kinderdienst.

Door het jaar heen wordt vijf keer het Heilig Avondmaal gevierd. Kort na de zomervakantie, begin november, begin januari, op Witte Donderdag en kort na Pinksteren. Afwisselend wordt gekozen voor een zittende - of een lopende viering. Jong en oud zijn welkom om deel te nemen aan het avondmaal. Aansluitend op de dienst vindt een verkorte viering plaats in de huiskamer van de Wanne.

datum en tijdstip 28-07-2019 om 09:30

datum en tijdstip 04-08-2019 om 09:30